Glas Javnosti

Delegacija Novog Sada na proslavi 320 godina od osnivanja Sankt Peterburga

Društvo
Autor: Glas javnosti

Delegacija Novog Sada boravila je u Petrogradskom okrugu na proslavi 320 godina od osnivanja Sankt Peterburga i Dana tog grada – 27. maja. U poseti su bili zamenica predsednice i sekretar novosadske skupštine – Kristina Karaić, odnosno Marko Radin.

U okviru proslave velikog jubileja, kako je saopšteno iz novosadske skupštine, delegacija Novog Sada položila je cveće na spomenik Bronzanom konjaniku, posvećen Petru Velikom, a prisustvovali su i ceremoniji u Nariškinovom bastionu Petropavlovske tvrđave.

 

Razgovarali su sa načelnikom uprave Petrogradskog okruga Vladimirom Omeljnickim i njegovim saradnicima o radu i planovima za dalju saradnju sa tim okrugom koji je deo grada Sankt Peterburga. Razmenjena su iskustva oko komunalnih usluga, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture, obrazovanja i omladinske politike.

Novi Sad i Petrogradski okrug imaju memorandum o saradnji koji su juna 2021. potpisali tadašnji čelnici administracija, Miloš Vučević i Ivan Gromov, podseća se i dodaje da su se potpisivanjem obe strane obavezale da će doprineti širenju i produbljivanju saradnje.

Prenosi se da je obeležavanje Dana osnivanja Sankt Peterburga bilo uz veliki broj manifestacija, koncerta, parada, izložbi i sajmova.

Glas javnosti/P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR