Glas Javnosti

DECA ZA PRIMER : U Bogatiću mališani od otpada napravili igračke

Društvo
Autor: Glas javnosti

Odrasima je otpad "gnjavaža", a mališanima iz Predškolske ustanove "Slava Ković" u Bogatiću izvor sreće. Od papira, kartonskih kutija, rolni toalet papira, balona za vodu, plastičnih čaša i flaša, kašičica i kesa, ribljih konzervi, stiropora i drugih otpadnih materijala pravili su igračke za sebe i svoje drugare.

- To se zove reciklaža, kada nešto ne baciš već ga opet koristiš - kaže mali Kosta, a njegov drugar Andrija pojašnjava kako se od materijala koji se više ne koriste mogu da naprave mač ili kućica.

Kasicu prasicu deca su napravila od praznog balona za vodu, zebru od kartonskih kutija, a crne šare su od izolir trake, akvarijum može da se napravi i od stiropora, a od prazne riblje konzerva foto-aparat... Potvrdili su da njihova mašta nema granica, a kreativnost u izradi predivnih igračaka podržale su njihove vaspitačice i roditelji koji su im svesrdno pomagali.

- Vaspitači su bili podrška deci, a ona su svojim ručicama ukrašavala i na svakom radu je njihov pečat jer sve i jeste organizovano za njih i zbog njih - kaže vaspitačica Ljubica Knežević.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR