Glas Javnosti

DANIJELA ŠTAJNFELD ULOŽILA PRIGOVOR NA REŠENJE TUŽILAŠTVA: 'Neću stati'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glumica Danijela Štajnfeld uložila je prigovor na rešenje tužilaštva koje je odbacilo njene optužbe da ju je kolega Branislav Lečić napastvovao.

Kako prenosi list Danas Danijela je preko svog advokata uložila prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Nakon što je tužilaštvo odustalo od njenih optužbi, Štajnfeld je izjavila da tužilaštvo kao da ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza da započne sudski postupak”, te dodala da postoje brojni svedoci, uključujući i žrtve, ali i materijalni dokazi koji potvrđuju njenu traumu izazvanu Lečićevim seksualnim nasiljem.

NE PROPUSTITE


- Tužilac zna da ja nemam nijedan motiv da lažem ili izmišljam priče o tako strašnoj traumi, najstrašnijem napadu na moje ljudsko biće. Tužilac mi je, u vreme kada sam dostavila gomilu dokaznog materijala, čak i poručio da mi veruje. Ja moram da naglasim da ja nisam bila ta koja je inicirala ovaj postupak. Tužilaštvo je mene kontaktiralo posle medijskih objava o filmu "Zaceli Me".

Ona je dodala da je tužilaštvo nedeljama insitiralo da pristupi postupku.

- Ja sam odbijala, jer nisam smatrala da je moguće išta postići i da sudski postupak u Srbiji može da doprinese mom daljem ili boljem zaceljenju. Na moja odbijanja i rečenicu da mislim da naše pravosuđe nije struktuirano s ciljem da razume žrtvu, tužilac mi je rekao: “Danijela, niste fer”… Ja ne moram nikome ništa da dokazujem. Ja želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i da imaju pravo pomoći i podrške. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. Zato ja neću stati - rekla je Štajnfeld.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR