Glas Javnosti

Danica Grujičić: Ne mogu da razumem stav "moje pravo je da pušim i šta se to koga tiče"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predlog novog zakona o zaštiti stanovništva od duvanskog dima je završen, sada je potrebno da se uskladi sa ostalim propisima i da se vidi da li neke članove zakona treba menjati.

Ona je za današnje izdanje lista Politika rekla da će, ukoliko se ovaj zakon usvoji, uslediti potpuna zabrana pušenja klasičnih i elektronskih cigareta u ugostiteljskim objektima.

"Zaista mi je drago da većina naroda razume ovo i da je podrška ovom zakonu velika. Naravno, ima i onih koji se bune. I ne mogu da razumem stav moje pravo je da pušim i šta se to koga tiče. Naravno da jeste vaše pravo, ali ako ugrožavate ljude oko sebe - to nije više samo vaša stvar", kazala je Grujičić.
 
Ministarka je dodala da je Srbija "nažalost jedna od poslednjih zemalja u Evropi koja još uvek nije donela ovaj zakon".

"Mislim da ne treba kao narod da se brukamo i da moramo u zatvorenim prostorima da pušimo, jer je zaboga sad to neko veliko zadovoljstvo kog ne možemo da se odreknemo", istakla je Grujičić.

Ministarka je ranije navela da bi kazne za kršenje zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima trebalo da budu čak milion dinara.
 
Predlog nacrta Zakona o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru izazvao je polemiku, jer se njime zabranjuje upotreba (elektronskih) cigareta u ugostiteljskim objektima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR