Glas Javnosti

DANICA CRNOGORČEVIĆ: Srbima na Kosovu vijekovima niko ne može ništa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Suvišno je da pričam kolika je snaga našeg naroda, naših svetinja koje se nalaze na Kosovu i Metohiji. Uvijek će sunce iz pjesme „Veseli se srpski rode“ biti uz njih. Vijekovima im niko ništa ne može, iako je jako teško. Sada se suočavamo sa potresnim scenama, ali zato i slavimo Hristovo vaskrsenje i vjerujemo u njega, kaže nam Danica Crnogorčević.

Gostujući u novogodišnjem izdanju emisije „Maša i ...“ pevačica etno i duhovne muzike, Danica Crnogorčević otkrila je čemu će se srpski rod veseliti u 2023. godini.

„Čemu se veselio i do dana današnjeg, a to je – velikoj svetinji, našim precima, Gračanici, Studenici, Nemanjićima, Petrovićima... Hodite njihovim putevima, uvijek imajte pred sobom njihove likove i njihova djela. I onda ćete uvijek biti veseli i radosni jer imate iza sebe jake ljude“, poručuje Danica.



Na pitanje koliko je bilo potrebno hrabrosti za nastup u Rusiji kada se ceo zapadni svet okrenuo protiv te zemlje, Danica  odgovara:

„Prije svega bila nam je izuzetna čast što se pjesma Veseli se srpski rode čula u centru Moskve u maju za Dan pobede i što je na svim njihovim nacionalnim javnim servisima ona bila puštena, što su je Rusi zaista prihvatili punog srca. Već su znali o kojoj pjesmi je riječ, što je meni bilo izuzetno drago jer zaista to nisam očekivala s obzirom na to da je prekinuta ta veza javnosti, pogotovo, sa Crnom Gorom“, zaključila je umetnica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR