Glas Javnosti

DANAS TOPAO I SUNČAN DAN: Temperatura od jutarnjeg minusa do 19 stepeni

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji danas jutro hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a po kotlinama na zapadu i jugu Srbije je moguća magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplije nego u četvrtak.

U košavskom području će duvati umeren, a u južnom Banatu pojačan jugoistočni vetar. U ostalim predelima vetar slab istočnih pravaca ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C na jugu do 7°C u Beogradu i Vršcu, a maksimalna od 16°C do 19°C, a u Užicu i Požeškoj kotlini malo hladnije zbog sumaglice, oko 12°C. Uveče suvo i vetrovito u košavskom području. Temperatura u 22h od 6°C do 11°C.

U Beogradu sunčano i toplije nego u četvrtak. Duvaće umeren, a popodne i krajem dana povremeno pojačan jugoistočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna oko 18°C. Uveče vedro i vetrovito. Temperatura u 22h 11°C.

U Nišu nakon hladnog i maglovitog jutra, tokom dana sunčano i toplije nego u četvrtak. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna 18°C. 

U Užičkom regionu jutro hladno i ređe sa slabim prizemnim mrazem, a češće sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano sa sumaglicmo po kotlinama i malo toplije nego u četvrtak. Vetar slab istočnih pravaca ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -1°C do 2°C, a maksimalna od 16°C do 18°C, u Užicu i po kotlinama sa sumaglicom hladnije, oko 12°C. Na Zlatiboru i Tari ujutru magla, a tokom dana sunčano i dnevna temperatura oko 14°C.

U Novom Sadu sunčano i još malo toplije nego u četvrtak. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna oko 18°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 9°C.

U Subotici sunčano i još malo toplije nego u četvrtak. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna oko 17°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 8°C.

Vreme narednih dana

U subotu jutro hladno, ali samo retko gde na jugu Srbije sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine. U košavskom području će duvati umeren, a u južnom Banatu pojačan jugoistočni vetar. U ostalim predelima vetar slabiji istočnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C na jugu do 10°C u Vršcu, a maksimalna od 16°C do 20°C.

U nedelju preovlađujuće sunčano i toplo vreme za poslednji dan oktobra. U košavskom području će duvati umeren jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno pojačan. U ponedeljak takođe toplo, ali uz postepeno naoblačenje, a krajem dana kiša na zapadu i severu Srbije. U utorak kiša zahvata sve krajeve uz pad temperature za oko 5 do 7 stepeni. U sredu promenljivo oblačno i malo toplije, a u četvrtak i petak ponovo kiša i pad temperature.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR