Glas Javnosti

Danas se nastavlja akcija suzbijanja krpelja na ovim lokacijama

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će danas nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.   

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 9.00 do 12.00 časova i obuhvatiće javne zelene površine- Topčider i Hajd park, SC „Surčin“ i Bojčinska šuma, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki i od Pančevačkog mosta ka Malom Raju

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni.


Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. 

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana. 


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR