Glas Javnosti

DANAS POČINJE PRIJAVA za penzionerske kartice: Evo kakve će sve POGODNOSTI korisnici imati

Društvo
Autor: Glas javnosti / objektiv

Penzionerska kartica će moći da se preuzme lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika

Prijava za penzionerske kartice počinje danas, a najstariji će za njih moći da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

Kartice će najstarijima omogućiti popuste pri kupovini i plaćanju usluga, a kako je ranije najavljeno, njihovo korišćenje počeće od oktobra.

Glas javnosti /arhiva
foto: Glas javnosti / objektiv

Link za prijavu na sajtu će biti aktivan od danas.

Takođe, Fond PIO će danas u podne, na Trgu Republike, promovisati prijavu za penzionersku karticu, a zainteresovani penzioneri će i na samoj promociji moći da se prijave za izdavanje kartice.

Dovoljno je da kod sebe imaju ličnu kartu.

Prijava će se raditi elektronski, a samo prijavljivanje, kako navode u Fondu PIO, traje do dva minuta.

Penzionerima će na raspolaganju biti i brošure sa osnovnim informacijama o novim penzionerskim karticama, a predstavnici Fonda će im dati sve dodatne informacije o načinu korišćenja kartice i pogodnostima koje će moći da ostvare.

Promociji će danas prisustvovati i direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.

Inače, pravo da dobiju kartice imaće svi koji su na platnom spisku Fonda PIO, dakle korisnici penzija, ali i naknada, kao što su one za negu i pomoć drugog lica, telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koje nije prevedeno u invalidsku penziju.

Penzionerska kartica će moći da se preuzme lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika i koristiće se uz važeći lični identifikacioni dokument.

Firme, javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će se uključiti u ovaj projekat obezbediće mogućnost benefita po osnovu bodova, a bodove će vlasnicima kartice obračunavati

printscreen / pio fond
foto: Glas javnosti /espreso



Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju su dobili fiskalni račun.

U Ministarstvu finansija Tanjugu je rečeno da bi korisnici prilikom plaćanja roba i usluga trebalo da kasiru pokažu penzionersku karticu i da tako dobijaju bodove koje kasnije mogu da iskoriste za ostvarivanje dodatnih pogodnosti.

Za utrošenih 500 dinara na ovaj način, dobija se jedan bod, a bodovi se kasnije mogu iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti, pri čemu se mesečno po kartici može dobiti najviše onoliko bodova koliko iznosi prosečna penzija u Srbiji.

Printscreen/youtube
foto: Glas javnosti/rts



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR