Glas Javnosti

Danas odluka o sudbini usvojenog deteta koje je oduzeto greškom radnika Centra za socijalni rad

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na današnjem sastanku koji bi bračni par Borisav (48) i Biljana Savić (52) iz Beograda trebalo da održe sa službenicima Ministarstva za rad možda će i definitivno biti odlučena sudbina njihove trogodišnje ćerke, koju su usvojili nakon čega im je, zbog proceduralne greške - dete oduzeto.

Dok pojedini mediji objalvjuju da će dete biti vfraćeno roditeljima, Borisav Savić u razgovoru za "Blic" kaže da on nema takve informacije.

- Nemam informaciju da će mi ćerka biti vraćena. Danas imam sastanak u ministarstvu, nakon čega bi trebalo da imam više informacija - rekao je Savić.

 
Podsećamo, Centar za socijalni radu u Subotici oduzeo je pre više od nedelju dana dete Savićima uprkos tome što je ovaj par sredinom maja dobio rešenje o usvajanju. Problem je nastao, prema rečima roditelja, zbog proceduralne greške koju su napravili radnici Centra i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku.

- Naime, u Zakonu o usvajanju stoji da maksimalna starosna granica između usvojitelja i usvojenika, ne sme da pređe 45 godina. Supruga se u tu granicu ne uklapa, dok su moje godine u redu - kazao je Savić.

 
Nakon što su se obratili javnosti, Savići su dobili veliku podršku od javnosti, a pomoć im je ponudila i premijerka Ana Brnabić. U međuvremenu, zbog ovog propusta smenjen je direktor Centra za socijalni rad u Subotici.

 (Izvor Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR