Glas Javnosti

DAN BORBE PROTIV KARDIOVASKULARNIH BOLESTI ! Ambasador ENTONI GODFRI: Voleo bih samo da prave čvarke zdrave za SRCE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Američki ambasador u Srbji Entoni Godfri povodom svetskog dana srca na Twitteru je naveo da su upravo kardivaskularne bolesti najčešči uzročnik smrti širom planete pa i u Srbiji.

-  Obucite danas nešto crveno #WorldHeartDay2021! Kardiovaskularne bolesti su najčešći uzročnik smrti u svetu, a takođe i u Srbiji. Dobra vest je da možemo smanjiti rizik odvikavanjem od pušenja, vežbanjem i zdravijom ishranom. Voleo bih samo da prave čvarke zdrave za srce!, poručio je američki ambasador. 

Svetski dan srca ustanovljen je 2000. godine na inicijativu Svetske federacije za srce i obeležava se svakog 29. septembra u celom svetu. To je najveća svetska platforma za podizanje svesti o kardiovaskularnim bolestima, uključujući srčane bolesti i moždani udar.

Svake godine gotovo 18 miliona svetske populacije izgubi bitku zbog neke od kardiovaskularnih bolesti, što predstavlja trećinu od ukupnog broja svih smrtnih slučajeva na planeti, navodi se u podacima Svetske federacije za srce. Kako u svetu, tako i u Srbiji ova grupa bolesti je vodeći uzrok smrtnosti, ali i invaliditeta.

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR