Glas Javnosti

DALJE NEĆEŠ MOĆI! CECA BOJKOVIĆ NA BARIKADAMA PRED BAROM REVA telom branila kamionu da ISTOVARI ŠUT! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Meštani koji žive pored Bare Reve, protestuju šetnjom protiv otpada koji se svakodnevno baca u pomenutu baru, a njima se pridružila i Svetlana Bojković, da ih podrži u toj borbi za zdraviji život njih i njihove dece.

Ona se danas pridružila građanima koji danima unazad bezuspešno pokušavaju da spreče kamione koji na toj lokaciji ostavljaju građevinski otpad.

Na snimku koji je objavljen na Tviteru, glumica je stala pred kamion i rukom odmahivala da teretnjak dalje ne može proći.

Bara Reva, nekada oaza prirode, nažalost, postala je oaza otpada.

Divlja deponija na levoj obali Dunava preti da preraste u ekološku katastrofu, zbog čega su meštani koji žive u blizini Bare Reva krenuli u protestne šetnje kako bi odbranili prirodu, komšiluk i svoje zdravlje.

Građani danima unazad protestuju zbog istovarivanja građevinskog otpada na Bari Revi,pa su džakove otpada odneli i pred Skupštinu grada.

I dok je za njih to ekocid, za beogradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine je samo privremeno postrojenje gde može da se odloži zemlja “iz iskopa” i građevinski otpad. Uveravaju da taj otpad nije opasan, iako dokumenta koji to dokazuje zapravo još nema.

(Glas Javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR