Glas Javnosti

ĐACI SE VRAĆAJU U ŠKOLSKE KLUPE: Od 19.aprila OSNOVNE ŠKOLE RADE PO IZMENJENOM REŽIMU, evo kako će biti organizovani SREDNJOŠKOLCI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Učenici će ponovo od 19.aprila nastavu pratiti iz školskih klupa. Osnovne škole rade po izmenjenom režimu, oragnizacija je različita od škole do škole, dok će Srednje škole birati model po odluci Vlade Srbije.

Učenici kreću u školu od 19. aprila, a načelnik Školske uprave Beograd Dragan Filipović kaže da među decom i zaposlenima u školama do sada nije bio alarmantan broj zaraženih.

Kada je u pitanju stari režim nastave, sprovodiće se na način kako je bilo i od 1. septembra.

-Učenici i škole su krenule da rade po izmenjenom režimu, kad je reč o osnovnim školama, a postojala je razlika u odabiru nastave koji će se primenjivati za učenike od prvog do četvrtog razreda i za učenike od petog do osmog razreda.

-Srednje škole su imale mogućnost da odaberu drugačiji model i po odluci Vlade Srbije i na predlog Kriznog štaba, mi kao školska uprava imamo obavezu da pratimo broj zaražene dece i u školama, i taj broj se evidentno smanjuje. Od 19. aprila nama se osnovci vraćaju u klupe, tako da od petog do osmog jedan dan idu a drugi su online - dodao je Filipović. 

Na ovakav režim su se odlučile skoro sve škole, a u srednjim školama učenici će se smenjivati na nedeljnom nivou.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR