Glas Javnosti

DA SE NIŠKI PENZIONERI OVAJDE: Od Vaskrsa besplatan prevoz za sve starije od 65 godina

Društvo
Autor: Glas javnosti

Veće grada Niša usvojilo je danas odluku koja će omogućiti da od Vaskrsa, odnosno 5. maja, svi građani stariji od 65 godina mogu da besplatno koriste gradski i prigradski prevoz.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da se tom odlukom broj stanovnika koji imaju pravo na besplatan prevoz povećava na oko 100.000.

„Do sada su pravo na besplatan prevoz imali stariji od 70 godina, što je oko 37.000 ljudi. Spuštanjem starosne granice na 65 godina taj broj se povećava za još oko 18.000. Zajedno sa osnovcima, srednjoškolcima, ratnim vojnim invalidima i ostalim kategorijama, ukupan broj ljudi koji neće plaćati prevoz je oko 100.000“, izjavila je Sotirovski.


Prema njenim rečima, troškove prevoza prevoznicima za građane koje su oslobođene plaćanja mesečnih ili pojedinačnih karata, nadoknađuje grad iz svog budžeta.

„Grad Niš je finansijski ojačao tako da smo sada u mogućnosti da umesto građana uslugu prevoza plaćamo iz gradskog budžeta. U odnosu na prošlu godinu trenutno imamo u gradskoj kasi 500 miliona dinara više“, istakla je Sotirovski.

Glas javnosti/B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR