Glas Javnosti

DA LI SE BEOGRADU VRAĆA ČUVENI VIDIKOVAC: Prodajom 'BEOGRAĐANKE' otvara se mogućnost, a evo šta misle NOVI VLASNICI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nekada je "Beograđanka" bila uvršćena među turističke atrakcije jer se sa njenog vrha pružao najlepši pogled na ceo Beograd, a turističke agencije i dan danas imaju tu ponudu iako odavno nije funkcionalna.

Prodaja najvećeg dela Palate "Beograd", jednog od simbola prestonice, poprilično je uzburkao javnost.

Posle prvog neuspešnog tendera, firma "Marera propertis", koja se bavi renoviranjem starijih objekata i posle njihovim izdavanjem, postala je vlasnik "Beograđanke" za 16,5 miliona evra, uz obavezu da u naredne tri godine u rekonstrukciju uloži još osam miliona evropskih novčanica.

Nema dileme da će namena prve beogradske pametne zgrade, sagrađene još 1974. godine, ostati ista kao i do sada, te da će najveći deo predstavljati poslovni prostor koji će se iznajmljivati zainteresovanim stranama.

Ono što najviše interesuje Beograđane je mogućnost da prilikom rekonstrukcije bude sređen, i za javnost ponovo otvoren vidikovac koji je zatvoren osamdesetih godina, kada je Studio B zauzeo pretposlednji sprat.

- Turističke organizacije na listu atrakcija i dalje stavljaju taj vidikovac, tako da se neretko desi da dolaze stranci da pitaju da li mogu da se popnu. Pre nekoliko godina je postojala ideja da se on vrati u funkciju, ali projekat nije realizovan. Iako sam Valjevac, vidikovac pamtim od detinjstva, kada sam kao dete sa osnovnom školom dolazio ovde tokom posete Beogradu - rekao je svojevremeno upravnik Palate Beograd, Bojan Grbović.

Ova mogućnost bi obradovala kako Beograđane, kao i mnogobrojne turiste, a na sve to novi vlasnik iz "Marera propertis" kaže:

- Za sada radimo na razradi projekta. Postoji opcija da deo prostora bude u nameni restorana, međutim sada je isuviše rano da licitiramo na tu temu. U ovoj smo fazi fokusirani na završetak procesa akvizicije i na to da postanemo i formalno vlasnici. Po završetku procesa projektovanja ćemo izaći u javnost sa više informacija - rekli su iz "Marere".

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR