Glas Javnosti

DA LI JE SRBIJA SLEDEĆA NA UDARU ZEMLJOTRESA? Meteorolog UPOZORAVA - evo šta nas čeka

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meteorolog Ivan Ristić koji već dve godine istražuje problem pomeranja tla upozorava da će zemljotresa na ovom području biti i u toku dana, a potresi se mogu osetiti i u Srbiji.

Snažan zemljotres se dogodio oko 23.10 u petak, a epicentar potresa jačine šest stepeni bio je 20 kilometara istočno od Stolca. Tlo se ne smiruje ni danas, a u toku noći zabeleženo je nekoliko manjih potresa. Poslednji potres bio je oko 6.10 časova. 

Meteorolog Ivan Ristić koji već dve godine istražuje problem pomeranja tla upozorava da će zemljotresa na ovom području biti i u toku dana, a potresi se mogu osetiti i u Srbiji."Kada se desi zemljotres na nekom mestu ide mala pauza do novog u okolini, tlo u Bosni i Hercegovini još se trese. Imamo potrese na gotovo svakih deset minuta, to se zove smirivanje tla - ističe Ivan Ristić.

Upozorenje na nove zemljotrese izdao je i Evropsko-mediteranski seizmološki centar. U narednim satima i danima može doći do naknadnih potresa, naveli su iz EMSC-a, piše Srbija Danas."Osim ako je neophodno, držite se dalje od oštećenih područja radi vaše sigurnosti. Budite oprezni i sledite informacije državnih vlasti" - navodi se u upozorenju EMSC-a.

Podsetimo, prvi zemljotres jačine 6 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je s epicentrom u Stocu. Zemljotres je odneo i jednu žrtvu kada se stena obrušila na kuću. Poginula je devojka Elmira Sefo (28). 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR