Glas Javnosti

Da li je ovo neodgovorno: VULIN U POSETI PAZARU A PRE SAMO 9 DANA BIO POZITIVAN!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je pre samo 9 dana objavio da je pozitivan na virus korona a sada je, iako potencijalno zarazan, otišao u posetu Novom Pazaru koji poslednjih dana predstavlja najveće žarište virusa u zemlji.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane 27. juna, Aleksandar Vulin je pozitivan na koronavirus, nema nikakve simptome i nalazi se u samoizolaciji.

"Ministar Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije", navedeno je tada u saopštenju Ministarstva. 

Vulin je danas obišao poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio donaciju u vidu zaštitne medicinske opreme u kojoj je 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela, a ako je koronavirusom zaražen onog dana kada je ministarstvo to i saopštilo, znači da ministar odbrane u samoizolaciji nije proveo propisane dve nedelje. 

Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije "Sloga" konstatuje da u toj poseti ništa ne bi bilo sporno, da krajem juna nije objavljena vest da je ministar pozitivan na koronu. Sindikat pita Krizni štab i sve nadležne kako je moguće da je Vulinu dozvoljena ovakva aktivnost posle devet dana, a da je propisana izolacija 14 dana.

"Da li se ministar dva puta testirao ponovo na kovid 19 i da li su oba testa bila negativna? Ako nije, ko mu je dao dozvolu da dovodi u rizik od zaraze ljude iz svog okruženja", navodi se u saopštenju. 

Sve o pandemiji možete čitati u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR