Glas Javnosti

Da li je ovo najskuplja mašina Sajma poljoprivrede? (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Samohodna prskalica Horsch leeb 6.300 vn je najskuplja mašina ovogodišnjeg Međunarodnog sajma poljoprivrede i košta neverovatnih 607.000 evra.

Pored Dana stočara koji svake godine privlači veliku pažnju, posebno zbog bikova rekordera poput ovogodišnjeg šampiona Jablana iz Mačve, posetioce kao magnet privlače i ogromne poljoprivredne mašine, skuplje od mnogih luksuznih stanova, kuća i automobila.

Reč je o mehanizaciji poput komabajna i traktora koji koštaju blizu 700.000 evra.
Štand na kome ova čudovišna mašina može da se vidi je Agromarket Machinery, koji pored ovog modela, ove godine izlaže i druge kojima cena nije mnogo niža od ove. 

U pitanju je prskalca koja služi za efikasnu hemijsku zaštitu useva koju je moguće postići isključivo samohodnim prskalicama visokog klirensa, sa većim radnim zahvatom, bržim radom, boljim manevarskim osobinama, većim rezervoarom i bržim punjenjem, što podrazumeva i veću produktivnost.

Sajam će obeležiti ova izložba poljoprivredne mehanizacije, izložba organskih proizvoda, i proizvoda sa oznakama geografskog kvaliteta, nacionalna izložba stoke, i izložba genetskih potencijala. Tu su i Dan voćara, Dan stočara, kao i mnogi drugi sadržaji koji će biti nova početna tačka za sve buduće saradnje. 

O ovogodišnjem sajmu
Međunarodni poljoprivredni sajam koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja i Srbije, otvoren je danas na novosadskom sajmu, a u fokusu je održiva poljoprivreda. Kako je najavljeno, u okviru sajma biće održano više od 40 događaja.

Sajam se održava 91. put, a posetioce očekuje prezentacija najnovijih tehničkih i tehnoloških dostignuća u agraru, primene nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Najaktuelnije teme iz oblasti agrara biće obrađene kroz stručne skupove, okrugle stolove, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse. Poslovna okupljanja, podrazumevaju i sustrete sa privrednim, naučnim i političkim delegacijama, ali i direktne sastanke privrednika iz celog sveta. Prvog dana Sajma posetioce očekuje konferencija na temu održive poljoprivrede u Srbiji sa pregledom situacije, dostupnih programa i iskustava korisnika.

 

Agroinfo.rs/B09S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR