Glas Javnosti
posta

DA LI JE MOGUĆE, PROGOVORILA! Zorana Mihajlović se brani posle pisanja Glasa o projektu Jadar

Društvo
Autor: Glas javnosti

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je u Loznici da su svi projekti na teritoriji grada i okruga realizovani zajedničkim radom Vlade, lokalne samouprave i građana, a dotakla se i projekta Jadar

Ministraka je nakon pisanja Glasa progovorila i o projektu Jadar. Mihajlović je navela da će sve upoznati sa rezultatima analiza pa će onda građani odlučiti o tome hoćemo li da realizujemo projekat „Jadar“ ili ne.

„Postoji budućnost za nas i za našu decu, unuke, a ta budućnost je zajednički rad na projektima koji donose rast i zdraviju životnu sredinu“, rekla je ona.

Glas javnosti je uputio pet pitanja Mihajlovićevoj nakon dopisa SANU na koji do danas nismo dobili odgovor.

Redakcija „Glasa javnosti“ tražila je odgovore na samo pet pitanja:

1. Kako će mišljenje akademika uticati na dalji razvoj projekta “Jadar”?

2. Da li Vaše Ministarstvo ili Vlada Republike Srbije imaju nameru da odgovore akademicima?

3. Da li ste mišljenje SANU prosledili i ulagačima – kompanije “Rio Tinto”?

4. Kakvi su dalji postupci Vašeg Ministarstva, tačnije da li ćete prihvatiti nešto iz dobijenog mišljenja?

5. Da li korist uveliko pominje od realizacije projekta kompanije “Rio Tinto” može da nadomesti sve što su akademici naveli kao problem po životnu sredino u Jadnu al ii celoj Srbiji?

Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Udruženja „Odbranimo reke Stare planine“, rekao je u izjavi za „Glas javnosti“ da se ministarstvo, na čijem se čelu nalazi Zorana Mihajlović, neće udostojiti na odgovori akademicima i SANU.

Ona je na svečanosti povodom Dana grada Loznice istakla da će svi budući projekti, naročito otvaranje novih fabrika, puteva, škola i posebno novi kapaciteti u oblasti rudarstva biti realizovani tek kada građani budu upoznati sa svim činjenicama.

„Nikada odluke ili projekte nismo radili sami i zato hvala svim građankama i građanima Loznice na svemu. Ono što danas može da se čuje je da postoje ljudi koji misle da treba zaustaviti razvoj i da ne gradimo puteve, bolnice, da ne otvaramo nove fabrike. Loznica je oduvek bila poznata po rudarstvu, a neki iz bivše vlasti su uništavali fabrike. Mi treba da budemo odgovorni i da govorimo samo istinu i zato želim da pošaljem poruku da kao što smo sve do sada radili zajedno, to ćemo raditi i dalje“, kazala je ministarka

Dodala je da će sve upoznati sa rezultatima analiza pa će onda građani odlučiti o tome hoćemo li, kako je rekla, da realizujemo projekat „Jadar“ ili ne.

„Postoji budućnost za nas i za našu decu, unuke, a ta budućnost je zajednički rad na projektima koji donose rast i zdraviju životnu sredinu“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da je ponosna i na svoje poreklo, te da se oseća građankom Loznice. Ona je najavila početak rada na deonici od Šapca do Loznice i podsetila da je država uložila u ceo okrug 10,2 milijarde u poslednjih šest godina.

 Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR