Glas Javnosti

DA DECA BUDU SIGURNIJA Krenuli smo iz Novog Sada, i moramo da se širimo (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, posetio je danas "Net patrolu - centar za nestalu i zlostavljanu decu" gde je sa Igorom Jurićem, osnivačem centra, "pretresao" goruće teme vršnjačkog nasilja i onlajn zlostavljanja najmlađih.

- Ovi problemi nas sve duboko onespokojavaju, a iskustva "Net patrole" u identifikaciji pornografskih sadržaja na internetu su dragocena i značajno će pomoći u radu Koordinacionog tela za sprečavanje vršnjačkog nasilja našeg grada - rekao je gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević.


Gradonačelnik je napomenuo da je Novi Sad jedini grad sa ovakvim radnim telom koje proaktivno deluje na problem koji uvek potrese Srbiju.

- Plan je da se u narednom periodu naprave zajednički sastanak ovog koordinacionog tela, Fondacije i gradova koji će se priključiti, odnosno koji će preslikati model Novog Sada. Što nas je više koji se bavimo ovim pitanjima, to će i nasilja biti manje, a naša deca sigurnija i spokojnija i u stvarnom, ali i u virtualnom svetu - napisao je na svom Instagram profilu Miloš Vučević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR