Glas Javnosti

ČUVAJTE QR KOD U MOBILNOM! Dostupna aplikacija za čuvanje EU digitalnih zelenih sertifikata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građanima Srbije od danas je dostupna mobilna aplikacija „Moj EU DZS“ za čuvanje Digitalnih zelenih sertifikata koji su EU kompatibilni.

Mobilna aplikacija,  omogućava čuvanje novih EU QR kodova i služi građanima kao e-novčanik, odnosno svaki građanin može svoje sertifikate da skenira, da ih na taj način nosi u svom mobilnom telefonu i pokazuje bilo gde da se kreće širom EU ili zemljama koje se nalaze u ovom sistemu, bilo u muzejima, restoranima, kafićima ili drugim zatvorenim prostorima.

EU Digitalne zelene sertifikate, mogu da preuzmu svi registrovani korisnici Portala eUprava koji su u Srbiji vakcinisani, koji su radili PCR test u poslednja 72 sata ili antigenski u poslednjih 48 sati ili preležali kovid u poslednjih šest meseci.

U Digitalnom  zelenom sertifikatu koji je EU kompatibilan, pokazivaće se sve vakcine dostupne u Srbiji.

Za pokretanje postupka za otvaranje naloga je potrebno da odete na sajt elektronske uprave, i ono što je neophodno jeste da imate izdat digitalni kovid sertifikat, koji možete da imate samo klikom na pokreni uslugu.

Nakon toga je neophodno skinuti aplikaciju na telefon.

Ono što se prvo prikazuje jeste da vam aplikacija traži da skenirate svoj QR kôd, bilo da ga imate digitalno ili na papiru.
















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR