Glas Javnosti

CURENJE NAKON ISKLIZNUĆA ZAUSTAVLJENO: Saobraćaj na niškoj pruzi još u prekidu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na niškoj pruzi između Bagrdana i Jagodine železnički saobraćaj još je u prekidu, nakon što su sinoć u 19.30 iz sastava teretnog voza iskliznuli vagoni iz kojih je uočeno curenje sumporne kiseline.

Prema rećima nadležnih iz Kargo Srbija, zaustavljeno je curenje, situacija se prati i očekuje se dolazak stručne ekipe iz Eliksir Šapca, u čijem su vlasništvu vagon cisterne.

Kako se navedeno u saopštenju, zajednička železnička komisija Srbija Kargo i Infrastrukture železnice Srbije utvrdila je da su se četiri vagon cisterne natovarene sumpornom kiselinom prevrnule na stranu, dok su četiri vagon cisterne iskliznule sa koloseka.

Vatrogasne jedinice sve vreme obezbeđuju mesto udesa, a železničke stručne službe pristupile su saniranju posledica kako bi obezbedile normalizaciju železničkog saobraćaja.

Vagon cisterne su vlasništvo kompanije Eliksir Šabac i tokom dana se očekuje da i njihove stručne službe stignu na mesto iskliznuća.

Dok kolosek ne bude saniran biće promenjena organizacija putničkog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi, navedeno je u saopštenju.

Umesto pojedinih polazaka autobuski prevoz

U saopštenju Srbijavoza, putnici se obaveštavaju da će vozovi koji iz Beograd Centra za Niš polaze u 05:58, 13:16 i u 17:32 časova će saobraćati do Lapova, a vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 06.39, 12:30 i u 17:20 časova će saobraćati do stanice Jagodina. Za putnike ovih vozova biće, kako navode, organizovan autobuski prevoz na relaciji Lapovo-Jagodina-Lapovo.

Za ostale lokalne vozove koji saobraćaju iz pravca Beograda za Niš i iz Niša za Beograd, neće biti organizovan autobuski prevoz, kažu iz Srbijavoza.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR