Glas Javnosti

CRNA GORA IMA NOVE KRITERIJUME: Za potrebe turizma možda i Srbi pređu granicu, odluka do petka!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti u ponedeljak je nagovestilo nove kriterijume za otvaranje granica Crne Gore.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) je na sednici održanoj u ponedeljak potvrdilo strateško opredeljenje da odlučno nastavi da sprovodi politiku otvaranja Crne Gore uz zadržavanje epidemiološki stabilne situacije i paralelno preduzima sve mere neophodne za očuvanje zdravlja građana Crne Gore, stranaca koji žive u našoj zemlji i turista.

U skladu sa potrebama naše turističke privrede i strateškim interesom države odlučeno je da politika otvaranja Crne Gore bude dopunjena novim kriterijumima koji će predložiti Institut za javno zdravlje, a NKT usvojiti najkasnije u petak, 19. juna, kako bi bio omogućen ulazak u Crnu Goru i stranim državljanima koji ne nose visok epidemiološki rizik.

Ovo je saopšteno na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore. -NKT se upoznalo sa radnim dokumentom već formiranog Operativnog štaba za praćenje epidemiološke situacije u turističkoj sezoni sa ciljem potpune spremnosti svih državnih organa i turističke privrede za ulazak Crne Gore u novu fazu otvaranja uz istovremeno zadržavanje stabilne epidemiološke situacije.

Zadaci Operativnog štaba su definisanje pravila, postupaka i monitoring ulaska u Crnu Goru, sprovođenje epidemiološkog nadzora i postupanje sa eventualno oboljelim gostima uključujuči i njihov i bezbedan transport u matične države, saopštila je Vlada Crne Gore.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR