Glas Javnosti

CLS: VESIĆ JE GLAVNI KRIVAC ZA URBANISTIČKI HAOS! Hitno vratiti opštinske građevinske inspekcije!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Centar za lokalnu samoupravu saopštio je danas da zahteva da se Beogradu vrate opštinske građevinske inspekcije, koje su ukinute izmenama Odluke o gradskoj upravi od 14. novembra 2018. godine što je, kako se ocenjuje, bio uvod u urbanistički haos i bujanje divlje i nestručne gradnje

.CLS tvrdi i da je paradoks da su baš te 2018. godine opštinske građevinske inspekcije radile mnogo efikasnije od gradske, pa su u prvih šest meseci te godine iskoristile celokupan budžet za rušenje divljih objekata, dok je Grad od predviđenih 18 miliona dinara tada bio potrošio samo 11 hiljada dinara.

- Danas je očigledno da namera nije bila da se ubrza borba protiv divlje gradnje, već da se ona uspori, kao i da je gradska građevinska inspekcija u totalnom rasulu jer je preopterećena, nema dovoljno kadrova ni opreme, niti izlazi redovno na teren da bi nadzirala radove, što se videlo i u slučaju urušavanja gradilišta i zgrade u Vidovdanskoj ulici - navodi Centar za lokalnu samoupravu.

CLS smatra da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić glavni odgovorni za katastrofalnu odluku iz novembra 2018. godine i urušavanje građevinske inspekcije, pa ga pozivaju da preuzme odgovornost umesto da, kako ocenjuju, krivicu prebacuje isključivo na vlasnike placeva i izvođače radova.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR