Glas Javnosti

ČISTIO REKU PA DOBIO MILIONSKU KAZNU: Miodrag mora da proda sve što ima da namiri troškove SULUDE ODLUKE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pred 10 godina Miodrag Mihajlović je na svoju inicijativu iz reke Toplice izvadio čak 30 kamiona smeća. Danas mu je zbog toga ugrožena egzistencija.

Davne 2011. godine i RTS pisao o Mihajloviću, on je zbog svog herojskog čina morao da plaća državi enormne kazne.

Iako je imao dobre namere i iz reke izvadio čak 30 kamiona smeća,  njegova samoinicijativa okarakterisana kao ugrožavanje životne sredine. Kao rezultat toga, protiv njega je pokrenuto preko 50 sporova i naloženo mu da plati više od milion dinara kazne. 

On je bez dozvole nadležnih svojim bagerom vadio nekoliko tona otpada, a onda je navukao na sebe prokletstvo birokratije i zbog toga zapao u dugove.

Kako bi isplatio basnoslovne kazne, ali i poslao ćerku na studije, Miodrag je morao da proda njive i stoku, međutim njegovi problemi još uvek nisu rešeni.

"Dvadeset i sedam puta su me po raznim prijavama policajci privodili zbog ugrožavanja vodnog toka, autohtonih vrsta riba... Dobio sam preko 50 sudskih poziva od sudije za prekršaje na nalog Vodoprivrede, Srbija Voda, opštinskih vlasti", rekao je 2011. godine za B92, između ostalog, Miodrag Mihajlović.

Miodragu su zabranili da čisti Toplicu, ali je on 2012. godine u obližnjem selu Rudare čistio korito reke Kosanice, a pomogli su mu radnici JKP "Toplica" i turističkog preduzeća "Planinka".

Deset godina kasnije, Miodrag se od stresa razboleo. O teškoj situaciji u kojoj se ovaj čovek našao javnost je obavestila Eko straža:

"Stupili smo u kontakt sa familijom, Miodrag se od silnog stresa razboleo, od čega tačno nećemo da spominjemo jer nije u redu prema porodici. Sem bolesti totalno je emotivno potonuo jer je počeo da veruje da je problem u njemu, a ne u sistemu. Verovatno ne razume da postoji još dobrih ljudi. Sa državom i sistemom ćemo se obračunati kasnije, Miodrag ne treba da čeka. Dosta nas je izrazilo želju da, ne da pomogne čoveku, već da mu vrati deo koji je platio za nas", navodi se u objavi.

Iako je želeo da učini dobro delo ovaj humani čovek zapao je u ozbiljne probleme.

(Glas javnosti/Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR