Glas Javnosti

ČIME LI SE ON BAVI?! Pašćete u nesvest kada saznate koliko mesečno zarađuje najbogatiji Srbin

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gotovo 11 miliona evra zaradio je najbogatiji građanin Srbije u 2020. godini, zaključuje se iz podataka koje je upravo objavila Poreska uprava Srbije.

To je mesečni prihod veći od 914.000 evra. Godišnji porez na dohodak ove godine prijavilo je ukupno 30.290 građana naše zemlje, a to su oni koji su tokom 2020. prihodovali više od 2.987.424 dinara.

Prema podacima Poreske uprave Srbije, sve je veći broj građana čiji prihodi premašuju tri prosečne srpske plate. Ove godine, poreznici su primili ukupno 30.290 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2020. godinu. Prošle godine ovih prijava bilo je 27.866.

Među prvih sto sa najvećim prijavljenim prihodima 87 je domaćih državljana, a 13 stranih.

- Najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor, inženjer, ekonomista, pravnik. Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 73 miliona dinara do oko 1,29 milijardi dinara - navodi Poreska uprava Srbije.

Najviše prijava, kao i uvek, podneli su građani sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd - ukupno 20.368 prijava, zatim sa teritorije koju pokriva odsek Novi Sad - 6.039 prijava i teritorije koju pokriva Kragujevac - 2.106 prijava.

- Od sto najvećih prijavljenih prihoda 65 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd - navela je Poreska uprava a prenosi N1.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR