Glas Javnosti

CIGLOM NA DEMONSTRANTE U NOVOM SADU: Blokiran Most slobode (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani širom Srbije počeli su da se okupljaju na dogovorenim lokacijama, a u 14 sati počeo je protest, odnosno dvosatna blokada puteva i saobraćajnica.

Više od 1.000 građana Novog Sada sa zastavama i transparentima okupilo se oko 14 časova kod Mosta slobode.

U ovom gradu dogodio se incident, kada su huligani gađali ljude ciglama na Limanu.

Organizatori poručuju da ljudi ne nasedaju na provokacije i da nikako ne počinju fizičke sukobe ni sa kim, već samo u nužnoj samoodbrani. Grupa huligana koji su u ovom novosadskom naselju poznati po izazivanju nereda tokom izbora u mesnim zajednicama Limana.

 Za sada nema pripadnika policije u uniformama.

Više aktivista ekoloških udruženja i drugi građani i novinari prijavili su da su ih jutros posetili pripadnici policije i upozorili na to da današnjim protestima ne krše zakon.

Zabrinutost je izrazilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije i saopštilo da od policije zahteva da ispita navedene incidente koji su načinjeni od strane pripadnika te institucije i o rezultatima izvesti javnost i novinarska i medijska udruženja.

Kako javljaju građani na društvenim mrežama, u unutrašnjosti Srbije, policija od sinoć pojačano zastrašuje ljude da ne izlaze na protest, dolazi im na vrata i preti krivičnim prijavama i procesuiranjem. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR