Glas Javnosti

ČESTITKA DUŠKA RADOVIĆA ZA NOVU GODINU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Želim Vam da Vas ne boli ono što Vas je bolelo, a da Vas boli ono što Vas nije bolelo. Želim Vam da budete potrebniji drugima nego oni Vama. Da želite i možete više nego što Vam treba, a da sve što Vam pretekne podelite sa onima koji ne mogu kao Vi. Nemojte uzimati mnogo više nego što dajete. Da Vam ono što imate ne bude manje od onoga što nemate. Nova godina će, razume se, stići i onima koji je ne budu čekali. Međutim, sva čar i jeste u čekanju, a ne u Novoj godini. Lepo je čekati nešto u šta ste sigurni da će doći. Čekali smo u životu razne stvar, to svi znamo, a uvek su nam i sigurno dolazile- samo Nove godine.

Na kraju ove i na početku nove godine, mogli bismo se kao deca zakleti ili makar reći sebi: – Neću više nikad, ili ću manje nego do sada, ili ću samo onoliko koliko moram, jer sam takav kakav sam. Nemojte se danas boriti za ono protiv čega ste se nekad borili. Nemojte nikad više tuđim greškama objašnjavati i pravdati svoje. Nemojte raditi ono čega bi se vaši roditelji stideli i čega će se vaša deca sutra stideti, nemojte sebe proglašavati jedinim i najboljim.

Najbolji više nisu živi, a mi smo tu samo zato što njih više nema. Oslobađajte se slugu. Pomozite im da ne budu sluge, čak i onda kada bi oni to hteli da budu. Poštujte druge ljude, nemojte ih proglašavati prijateljima samo onda kada su vam potrebni. Nemojte se dokazivati pred gorima od sebe, pred ravnodušnima, pred onima kojima bi trebalo platiti piće da bi vas slušali i da bi vam verovali.

Nemojte stalno vikati i traziti još. Ponekad recite dosta i neću više, hvala, ni ovo nisam zaslužio. Nemojte tražiti da vam se unapred plati ono što sto ćete tek uraditi. Mogli biste pre toga vratiti ili uraditi ono što ste već uzeli. Budite skromni zato što vi tako hoćete, a ne samo zato što vam drugi ne daju.

Želim Vam na kraju, da ova godina ima više sreće sa Vama nego prethodna!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR