Glas Javnosti

CENE PAPRENE, NA ŽIČARAMA HAOS! Skijaši ogorčeni uslovima na Kopaoniku

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Kopaoniku se u redu za žičaru čekalo i više od 45 minuta, što je nedopustivo, naročito uz trenutnu epidemiološku situaciju, ali i cenu ski-karte.

Nedopustivo je da ski-pas na Kopaoniku košta kao i na najpoznatijim svetskim ski-centrima a da se pri tom ne ulaže u infrastrukturu, ogorčeni su posetioci našeg najpoznatijeg skijališta.

"Čep" sa izvlačenjem skijaša iz centra Kopaonika, koji je već godinama problem, ni ove sezone nije rešen. Prosto je neverovatno da i dalje postoje samo tri žičare iz centra, i to jedan šestosed i dva četvoroseda, koja su pritom neverovatno spora. Na sve to, prošle nedelje žičara "Pančić" se pokvarila i navodno se čekalo da stigne deo iz Austrije kako bi kvar bio otklonjen. Takva tehnička nepripremljenost, za sezonu u kojoj je zbog situacije sa koronom na Kopaonik došao veliki broj ljudi, nedopustiva je, pričaju ljubitelji skijanja za Novosti.

Čak je i nekome ko se ne razume mnogo u skijanje, jasno da bi za početak bilo dovoljno da se uradi nekoliko stvari, između ostalog da se investira u gondolu do Pančića, a da se na žičare "Karaman greben" i "Krst" instaliraju osmosedi. Takođe, staze "Sunčana dolina" trebalo bi povezati sa Pančićevim vrhom.


Iako je izgrađena garaža u centru, problem parkinga je i dalje veliki problem na Kopaoniku.  Na velikom broju "divljih parkinga", koji su nikli uz centralnu ulicu, vlada pravi javašluk. Cene se određuju odoka, a nijedan od njih nije adekvatno očišćen i pripremljen da primi vozila.

BONUS VIDEO Ispovest Majkla Babića iz grotla Melburna

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR