Glas Javnosti

Cena protesta je 15 miliona dinara? Protiv organizatora podneta krivična prijava

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da šteta pričinjena sinoć na gradskoj infrastrukturi iznosi oko 15 miliona dinara i da je protiv organizatora tog skupa podneta krivična prijava.

- Nadležne službe grada Beograda završile su procenu štete posle sinoćnjeg divljanja huligana u centru grada i prema našoj zvaničnoj proceni, samo šteta pričinjena na gradskoj infrastrukturi iznosi oko 15 miliona dinara - rekao je Vesić  .

Naveo je i da je uništeno sedam policijskih vozila, teško oštećeno oko 30 privatnih vozila, zapaljeno jedno privatno vozilo, uništeni izlozi na radnjama i invetar u lokalima.

Vesić je rekao da je Osnovnom javnom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv organizatora ovog skupa - "Srđana Noga, Mlađana Ðorđevića i onih koji su organizovali huligane kako bi uništavali i palili Beograd".

- Nadam se da će tužilaštvo kazniti te ljude koji su organizovali ovo divljanje na teritoriji Beograda, kao i da će biti kažnjeni i oni koji su napadali policajce, palili automobile i pokušavali da unište Beograd - rekao je Vesić.

Naveo je da su se i u prošlosti dešavale ovakve stvari i da su tada, oni koji su sada opozicija, tražili veoma rigorozne kazne za sve koji su uništavali grad.

Vesić je dodao da je siguran da će ovaj put oni koji su pokušali da unište Beograd i nasilno preuzmu vlast, za to i odgovarati.

- Poseban problem je to što je grupa kvazipolitičara, počev od (Mlađana) Ðorđevića do onih koje on vodi, pokušala da organizovani državni udar nazove događajem naroda, a pritom su dovodili plaćene ubice iz Crne Gore da napadaju srpsku policiju, pale srpsku imovinu i glume srpski narod - rekao je Vesić i istakao da je to nedopustivo.

Naveo je da postoje snimci na kojima se vide ljudi koji su osuđivani u Crnoj Gori za ubistva, a koji su u Beograd, kako kaže, dovedeni kako bi izazivali nerede.

- To je nešto što je strašno i što ne mogu da razumem. Mislim da svako ko pretenduje da se bavi politikom u Srbiji, a misli da može da opravda takve stvari, nije političar već običan politički terorista - rekao je Vesić i zaključio:

- Beograd je preživeo ovo što su sinoć priredili huligani, preživeo je i mnogo gore stvari. Preživeo je i bombardovanje, a kamoli Mlađana Ðorđevića, vladiku Grigorija, Nikolu Jovanovića i njima slične. Beograd će nastaviti da se razvija, a ono što su oni juče uradili ostaće zapamćeno kao sramota i pokušaj da se uništi sopstveni grad ne bi li se dočepali vlasti na silu, kad već ne mogu da je dobiju na izborima.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR