Glas Javnosti

ČEKANJE ZA TURISTIČKE VAUČERE Pomeren rok, ali evo kada će ponovo početi isplata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na današnjoj sednici Vlade usvojena je Uredba o izmeni uredbe o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano zbog kovida19, saopštila je Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

- Novonastala situacija, koja je prouzrokovana pandemijom koronavirusa, za posledicu ima masovna otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije. U interesu samih putnika, a u cilju zaštite aktera turističke privrede i opstanka brojnih agencija i više hiljada radnih mesta, resorno Ministarstvo za turizam predložilo je donošenje izmene uredbe. Izmenom je predviđeno da zamenska putovanja, definisana navedenom uredbom, putnik može iskoristiti najkasnije do 31. decembra 2022. godine - rekla je ministarka Matić.

Dodala je da ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano putovanje ili je otkazano zamensko putovanje, privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik, koji je kao organizator putovanja prodao turističko putovanje iz člana 2. ove uredbe dužno je da izvrši povraćaj uplaćenih sredstava najkasnije do 1. februara 2023. godine. Mogućnost izdavanja ponude na zamensko putovanje, pod uslovima iz ove uredbe odnosi se i na izlete.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP