Glas Javnosti

ČEKANJE SATIMA U REDU ZA PASOŠ: Ispred policijskih stanica gužve zbog povećanog broja zahteva za izdavanje ličnih dokumenata!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako izvaditi pasoš ili lična dokumenta- pitanje koje muči mnoge građane Srbije koji satima čekaju ispred policijskih stanica. Gužva je od zore do mraka. Prošlogodišnje odlaganje putovanja i epidemija napravili su usko grlo na šalterima MUP Srbije, a termini za onlajn zakazivanje su gotovo svuda popunjeni za narednih mesec dana.

Od početka meseca u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji dnevno se podnosi u proseku oko 10.000 zahteva, a osim toga svakodnevno oko 8.500 građana dođe u policijsku stanicu da podigne lična dokumenta, pasoše i lične karte.

Samo tokom ponedeljka izdat je rekordni broj ličnih dokumenata, 9.139 pasoša i 3.164 ličnih karata.
 
Kako ističu iz policije povećan je broj šaltera sa 390 na 480, kako bi građanima omogućili da efikasnije dođu do ličnih dokumenata. A u najopterećenijim policijskim stanicama produženo je i radno vreme, a da li je zapravo tako? 

Foto: Glas javnosti

Kako saznajemo, u policijskoj stanici Novi Beograd rade samo dva službenika na prijemu za pasoše i lične karte,  samo jedna službenica izdaje lična dokumenta. 

-Veliki broj građana nije pravovremeno produžio ili zamenio lična dokumenta, zbog čega je ove godine znatno povećan broj zahteva - ističu iz policije.

Foto: Glas javnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sve mere kako bi efikasno odgovorilo na povećane zahteve građana i poziva ih da na vreme provere važnost svojih putnih isprava i ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtev za izdavanje novih, ne čekajući zadnji trenutak, pred istek dokumenta, da to učine.

Foto: Glas javnosti

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR