Glas Javnosti

ČAS ĆUTANJA ZA UBIJENE U ŠKOLI: Beli baloni za nasilno prekinuto detinjstvo

Društvo
Autor: Glas javnosti

I đaci leskovačkih škola odali su poštu stradalima u masakru u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar”.

Učenici ekonomske škole „Đuka Dinić“ u Leskovcu su uz podršku profesora i roditelja održali čas ćutanja ispred svoje škole kako bi odali poštu nastradalim učenicima škole na Vračaru.

Bez ikakvih transparenata školsko dvorište puno đaka bilo je u velikoj tišini.


Direktorka škole Biljana Đođrđević poručila je učenicima da prelaze veliku lekciju i da imaju priliku da nauče da cene to što se, za razliku od dece iz škole sa Vračara, mogu da vrate u svoje školske klupe i svoje domove.

Spontano okupljanje organizovali su i učenici leskovačke Medicinske škole koji su pustili bele balone i odali poštu žrtvama masakra, prenosi Stav.life.


Povodom tragedije u beogradskoj osnovnoj školi, Leskovčani, Nišlije, Vranjanci, ljudi širom juga Srbije, pozivaju građane na okupljanje na gradskim trgovima kako bi odali poštu stradalima. Ispred Leskovačkog kulturnog centra u centru grada paljene su sveće za nastradale.

U Leskovcu se preko društvenih mreža poziva na okupljanje kako bi se odala pošta stradalim učenicima i radniku obezbeđenja, na još uvek nezavršenom gradskom trgu u petak 5. maja od 18 časova, prenosi Rešetka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR