Glas Javnosti
posta

Carinici otkrili 532 "ilegalca"! Migranti ulaze u Srbiju i u kamionima sa lubenicama!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srpski carinici su od početka godine sprečili 532 migranta da ilegalno pređu državnu granicu a samo 17. juna čak 45 migranta osujećeno je u pokušaju nezakonitog ulaska u Srbiju.

Toga dana je na prelazu Preševo i na robno-carinskom terminalu JP Aerodromi Srbije u Nišu otkriveno 20 migranata iz Avganistana. Iako su se na kamionima nalazile carinske plombe Severne Makedonije, koje nisu bile oštećene, u tri od četiri kamiona, koji su za uvoznika u Nišu prevozili koturove metalne žice iz Grčke, prilikom kontrole na pomenutom terminalu, pronađeni su „ilegalci“ - ukupno 13 mlađih Avganistanaca.

- Istog dana su na prelazu Preševo carinici su u saradnji sa policijom u kamionu natovarenom lubenicama pronašli sedam migranata iz Avganistana. „Slepi putnici“ su pronađeni prilikom detaljnog pregleda za koji je izdvojen kamion leskovačkih registarskih oznaka, koji je prevozio sveže lubenice iz Grčke ka Leskovcu. Da se u tovarnom delu kriju ljudi carinici su posumnjali kada je multigasnim detektorom u prikolici izmerena povećana koncentracija ugljen-dioksida - navode u Upravi carina Republike Srbije.

Zahvaljujući mobilnom skeneru na izlaznoj strani prelaza Horgoš 14 migranata je tog istog dana osujećeno u pokušaju ilegalnog prelaska granice. Nakon što su analizom slike sa skenera uočili odstupanja, carinici su među robom u čak pet kamiona, čije su krajnje odredište bile zapadnoevropske zemlje Francuska, Velika Britanija, Nemačka, kao i Češka i Poljska, pronašli sakrivene ljude. Migranti su se krili među konzerviranim graškom, kvascem, priborom za ribolov, antenama za mobilnu telefoniju i raznom drugom robom.

- Na prelazu Batrovci gde takođe postoji kontrola mobilnim skenerom, u dva kamiona, jednom makedonskom i jednom domaćem, koji su prevozili robu ka Hrvatskoj, otkriveno je devet migranata iz Avganistana, dok su na prelazu Šid carinici pronašli dvojicu mladića iz Avganistana među biciklima iz Bugarske namenjenim hrvatskom tržištu - navode u Upravi carina.

Nakon otkrivanja, migrante je preuzela policija.

(izvor:Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR