Glas Javnosti

ĆAO ŠKOLO, I TO BEZ MATURE: Krizni štab zakasnio, maturanti ODBILI PROSLAVU!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Direktori beogradskih gimnazija izjavili su za "Glas javnosti" da je odluka Kriznog štaba o dozvoli za održavanje maturskih večeri - zakasnila! Maturske proslave, zato, neće se organizovati.

Na sednici Kriznog štaba, održanoj u ponedeljak, razmatrano je dodatno popuštanje mera, a uz ocenu da je epidemiološka situacija stabilna dozvoljene su proslave maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 osoba.

"Glas javnosti" kontaktirao je direktore beogradskih srednjih škola da odgovore da li su već odlučili da organizuju proslave sada kada im je to omogućeno.

 

Direktorka Dvanaeste beogradske gimnazije Gordana Pavlović istakla je da je škola dobila ponudu, ali da su oni napravili sastanak i doneli odluku da se maturska proslava neće organizovati i dodala:

- Učenici se spremaju za fakultete i složili su se s tim da ne idu na maturske večeri.

Iz uprave Tehničke škole "Zmaj" naglašavaju da još uvek nisu dobili ponude za organizaciju maturskih večeri, pa su zauzeli stav da proslave neće biti.

 

- Dobijali smo ponude, ali ne sprovodimo maturske večeri. Školska godina je završena 1. jula i ponude su kasno stigle tako da naša škola neće organizovati proslavu - rekao je za "Glas javnosti" Predrag Jovanović, direktor Srednje medicinske škole.

Zanimiljivo je, da od svih škola koje smo kontaktirali, nijedna ne organizuje proslavu maturske večeri.

Tatjana Đokić, direktorka Srednje brodarske škole, takođe rekla nam je da su ponude dobijali uveliko. Ali da maturanti nisu zainteresovani.

 

Iako se spekulisalo da li će maturske proslave biti organizovane, maturanti su u svojoj organizaciji već bukirali termine u restoranima. I pre odluke Kriznog štaba sami su odlučili gde i kada će proslaviti odlazak iz školske klupe.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR