Glas Javnosti

Čak 36.000 prekršaja prekoračenja brzine za nedelju dana: MUP upozorava da će kontrole nastaviti i narednih dana

Društvo
Autor: Glas javnosti

MUP je saopštio da je više od 700 policijskih službenika kontrolisalo brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka

ripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena u okviru organizacije ROADPOL, saopštio je MUP.

- Od navedenog broja, oko 5.900 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je i sankcionisano u zonama pešačkih prelaza, gde su vršene mere pojačane kontrole u cilju zaštite pešaka - navodi se u saopštenju.

U MUP-u podsećaju da je brzina kontrolisana i na 342 lokacije širom zemlje koje su građani predložili saobraćajnoj policiji.

Inače, u okviru ove međunarodne akcije 1. maja je realizovana akcija pod nazivom "Speedmarathon", kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 časa.  

MUP je saopštio da je više od 700 policijskih službenika kontrolisalo brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka, a za svega jedan dan otkriveno je više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine.

S obzirom na predstojeće vaskršnje praznike zbog pojačane frekvencije saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR