Glas Javnosti

ČAČANSKI UGOSTITELJI PREUZELI ŠTAFETU OD BEOGRADSKIH KOLEGA: Na protest došla i policija (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Čačanski ugostitelji protestuju danas ispred ispred čačanske Gradske uprave, nakon čega su najavili da će otvoriti lokale.

Na protesu ugostitelja kako je objavljeno na fejsbuk stranici Dnevna doza Čačanina bilo je dosta policije.

Posle jučerašnjeg protesta ugostitelji iz Beograda izazvanog nezadovoljstvom novim odlukama Kriznog štaba njihove kolege uz Čačka protestuju danas.

Čačanski ugostitelji odlučili su se na protest zbog toga što kako kažu finansijski neće moći da podnesu novo zatvaranje.

Ugostitelji kažu da je "prevršila dara meru" i država im ne dozvoljava da rade, a plate, poreze, doprinose i ostale troškove moraju da plaćaju“. Oni su posredstvom Viber grupe, pozvali sve kolege, konobare, kuvare i dostavljače da dođu ispred opštine kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

-Ja sam danas zvao prvo Ministarstvo zdravlja, oni su me uputili na Ministarstvo turizma kako bi mi objasnili zašto ne može da radi šalterska prodaja i dostava, jer prema informacijama koje imam od kolega iz Beograda i Novog Sada, tamo je to moguće, naveo je Dragan Đačić za ozonpres.net.

I narodni poslanik iz Čačka Marko Parezanović kritikovao je nove mere kriznog štaba istakavši da su štetne ekononske posledice tih mera ogromne, a zdravstveni efekti upitni. Parezanović je izjavio da ako opasnost od većih okupljanja postoji u popodnevnim i večernjim časovima, ostaje nejasno zašto su ugostitelji zatvoreni pre 16 časova.

  “Po prvi put moram da se ne složim sa medicinskim delom kriznog štaba. Razumem da je zdravstveni sistem prenapregnut, a da još uvek nismo blizu kolektivnog imuniteta kroz imunizaciju, iako smo vodeći u Evropi kada je u pitanju vakcinacija. Razumem i da mere moraju da budu oštrije, na kraju krajeva cela Evropa je zatvorena mesecima. Ali zaista mislim da je potpuno zatvaranje ugostitelja pogrešno. Nije fer da neko ko prodaje hranu i kafu ispašta jer je neko drugi pravio ilegalne žurke. Uostalom opasnost od većih okupljanja postoji u popodnevnim i večernjim satima. Zatvaranje ugostitelja pre 16-17h je ništa drugo do klanje vola zbog pola kile mesa. Efekat minimalan, a ekonomska šteta ogromna. Na kraju krajeva, treba razmišljati i o tome da zdravstveni sistem jako puno košta i da država mora da obezbedi taj novac. Najlakše je sve zatvoriti i sve zaustaviti, treba biti mudar i naći balans. Nadam se da će ove mere od ponedeljka biti prilagodjene tom balansu”, napisao je Parezanović na svom fejsbuk profilu.

Jedan od vlasnika ugostiteljskog objekta kaže da u javnim preduzećima ima najviše zaraženih, a ona rade i zaposleni u njima primaju punu platu svakog meseca. Oni, takođe, pitaju kako ne mogu da rade kafići u kojima ima 30 mesta, ali su zato otvoreni marketi u kojima bude i po 300 ljudi u isto vreme.

(Glas javnosi)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR