Glas Javnosti

ČAČANSKA ‘SLOBODA’ I DALJE PRETNJA MEŠTANIMA SELA PRIDVORICA: Granate i geleri u dvorištima, delovi mina i na krovu i ispred kuća (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon tri havarije u čačanskoj "Slobodi" štetu imaju i domaćinstva koja su u neposrednoj blizini fabričkog kruga. Gradska komisija procenjuje štetu, a meštani sela Pridvorica još strahuju od ostataka neeksplodiranih ubojitih sredstava koja su doletela na njihova imanja i dvorišta.

Na imanju Ljubivoja Boričića u Pridvorici  koje se graniči se sa fabričkim krugom "Slobode" je dosta gelera, granata i delova drugih sredstava koja su pronađena u blizini njegove kuće, u livadama i voćnjacima.

Prema rečima Ljubivoja Boričića iz Pridvorice nadležni su pregledali imanje ida su mu rekli da travu može ručno da kosi.

Foto: Printscreen/RTS

-Uzeo sam da nakosim svinjama i našao granate i gelere. Da kosim ne smem, ni kosom ni sa čim, ima još po travi koliko hoćeš- dodaje Boričić, a preneo RTS.

Od fabričkog kruga do kuće Slavkovića u Pridvorici nema ni 200 metara. I do njih su projektili doleteli.

 

-Bilo ih je dva na krovu, dva ispred kuće i jedan veliki deo mine. Vojnik je bio i on je to pokupio i odneo- navodi Stevan Slavković za Javni servis.

Gradski štab za vanredne situacije pozvo je građane koji sumnjaju da se na obradivim površinama mogu naći ostaci neeksplodiranih ubojitih sredstava, da ih pozovu ili da prijave policiji. 

Foto: Printscreen/RTS

Građani se savetuju da ukoliko primete sumnjive predmete ne prilaze i ne pokušavaju da ih pomere dok stručna i ovlašćena lica ne dođu na lice mesta i otklone svaku vrstu opasnosti od takvih sredstava.

Čačnsku fabriku "Sloboda" ovog meseca zadesilo je nekoliko eksplozija u kojima je bilo i povređenih.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR