Glas Javnosti

ČAČANI JUTRO POSLE NOVE ESKPLOZIJE DOČEKALI U STRAHU: Evakuisano 11 porodica, sa zebnjom se čekaju naredni dani! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon nove eskplozije iz fabrike Sloboda u Čačku u kojoj je troje osoba povređeno, stanovnici grada na Moravi jutro su dočekli sa zebnjom i pitanjem da li će novih detonacija biti i u narednim danima.

Detonacija se dogodila na oko kilometar udaljenosti od proizvodnih pogona, u jednom od magacina, a od siline popucali su prozori i radnici su zadobili posekotine. Jedan pacijent je zadržan na odeljenju intenzivne nege, ali prema informacijama iz čačanske bolnice nije životno ugrožen. Svi radnici su uspešno evakuisani iz fabričkog kruga.

-Najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Profesionalne vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i MUP - Sektor za vanredne situacije izvršili su dva izviđanja. Požar je lokalizovan i ugašen, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kao mera predostrožnosti naložena je evakuacija stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike.

-Grad Čačak je organizovao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za građane koji nemaju alternativi smeštaj. Rezervisani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat naših sugrađana. Do sada su dve porodice smeštene u hotel, kaže Todorović. Još uvek se ne zna tačan uzrok akcidenta i čeka se zvanično saopštenje rukovodstva fabrike.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom. U Čačku je noć protekla mirno, bez novih incidenata, nakon što se sinoć dogodile eksplozija u fabrici "Sloboda", u kojoj je lakše povređeno troje radnika. Požar u fabrici "Sloboda" je ugašen, a preventivno je iz obližnih naselja evakuisano 11 porodica, odnosno tridesetak stanovnika, kojima je obezbeđen smeštaj.

Građani u strahu olekuju naredne dane. Kako za Glas kaže Luka Jovanović, Čačanin koji studira u Beogradu, veoma je zabrinut za svoju baku koja ima 88 godina, polupokretna je a živi veoma blizu fabrike Sloboda.

-Čuo sam se sinoć i jutros sa bakom, dobro je ali je prilično uznemirena. Živi sa negovateljicom koja dolazi preko dana a noću je sama. Roditelji su mi u Nemačkoj tako da sad ne znam šta da radim, zbog obaveza oko fakulteta moram da sam u Beogradu do kraja meseca a bojim se da ne bude nekih još jačih eksplozija, baki je jedan prozor pukao od prošle detonacije, srećom ne u sobi u kojoj spava, kaže ovaj mladi Čačanin.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR