Glas Javnosti

BRUKA: Trudnica u Nišu dobila otkaz pred porođaj!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Među 70 radnika koji su nedavno ostali bez posla u firmi "Nora Serbia", koja je jedan od kooperanata "Olimpiasa" u Nišu, jeste i trudnica u 8. mesecu, čiji suprug kaže da su zatečeni u najgore moguće vreme i razočarani što je iznenada ostala bez prava na trudničku i porodiljsku naknadu.

 

Pita da li je sve to po Zakonu, a pravnica iz Centra za mame Nela Todorović kaže da ona sada ima pravo samo na naknadu sa Biroa kao i svi otpušteni radnici, a na roditeljski dodatak kada se porodi.

 Dotle, kaže njen suprug čije ime jeste poznato redakciji "Južnih vesti", kao rešenje im sa različitih adresa nude različite mogućnosti - nijedna ostvariva.

- Rekli su joj da nađe nekog da je prijavi, a na našu konstataciju da niko neće jer je u osmom mesecu i da je prevara očigledna, rekli su da sada to niko ne gleda jer je vanredno stanje. Od drugih smo dobili savet da je trebalo ili par meseci ranije ili par meseci kasnije da zatrudni, kao da može da se utiče na to. Svi ćute ili osuđuju, a niko da pomogne i da rešenje - kazao je on.

Lošu vest, da su ostali bez posla, iznenada je dobilo više od 70 radnika u njenoj firmi.

 

Izvor: Direktno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR