Glas Javnosti

BRNABIĆKA SE TAJNO SASTALA SA ORGANIZATORIMA GEJ PARADE?!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prethodne noći predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se tajno sa poslanicima Evropskog parlamenta Violom fon Kramon i Teri Rajndke. Tema njihovog razgovora, kom je prisustovao i jedano od organizatora Evroprajda, Goran Miletić, bila je najava da će ovaj događaj biti otkazan iz bezbednosnih razloga.

„Sastanak su inicirale Viola fon Kramon i Teri Rajndke. Ana Brnabić je ubeđivala organizatore zašto bi bilo dobro da se otkaže Evroprajd, navodila je probleme sa Kosovom, pokušavala je da im obrazloži argumente vlasti, a Goran Miletić, Fon Kramon i Rajndke su istakli da je nedopustivo da se zabrani sloboda okupljanja“, navodi izvor Nova.rs.

S druge strane, Ana Brnabić, kako navode naši sagovornici, nije želela da izgovori reč „zabrana“, već je insistirala na tome da je u pitanju sugestija Vlade Srbije, objašnjava naš sagovornik.

Portal European Western Balkans naveo je da su poslanice Evropskog parlamenta stigle su u Beograd gde su prenele poruku da će veliki broj evroparlamentaraca ipak doći u Beograd između 12. i 18. septembra, iako je Vlada Srbije najavila da će otkazati održavanje Europrajda.

Nakon Vučićeve najave u subotu, usledile su oštre reakcije. Još u subotu poslanica Evropskog parlamenta Teri Rajnke poslala je poruku da će evroparlamentarci doći u septmebru u Beograd i pružila snažnu podršku organizatorima događaja.

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu (EP) Vladimir Bilčik rekao je da se nada da ćemo u narednim danima i nedeljama imati mnogo jasniju sliku i da će Evroprajd u Beogradu ipak moći da se organizuje i održi. Dodaje da je to nešto na šta se obavezala i premijerka, a sada mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić.

„U načelu, nikada nije dobro videti nazadovanje kada je reč o zaštiti osnovnih sloboda i ljudskih prava. Srbija je imala dobre rezultate na tom planu, Beograd je poznat kao živ i otvoren grad i ovaj događaj je nešto što privlači veliku pažnju, ne samo u Srbiji, već i u Evropi“, rekao je Bilčik za N1.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR