Glas Javnosti

BRNABIĆ: Zbog korone uvodimo mere u Beogradu! Evo i koje!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Premijerka i predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je večeras gostujući na televiziji Pink će na sednici Kiznog štaba za borbu protiv korona virusa koji je zakazan za sutra biti uvedene nove epidemiološke mere.

 - To će biti mere koje su u skladu sa onim što smo videli u nekim lokalnim smaoupravama, kao što je Novi Pazar, Kragujevac, Užice, Vranje i gledaćemo da to ne budu mere za čitavu teritoriju Srbije, već tamo gde imamo problem. U Beogradu će biti uvedene svakako, jer je više od dve trećine zaraženih i to je uglavnom mlađa populacija – rekla je Brnabić.

Ona je dodala i da će se mere odnositi i na zatvaranje noćnih klubova.

- Verovatno je da će se zatvoriti klubovi, videćemo za restorane. Ekonomija mora da nastavi da radi, restorani, klubovi jesu ekonomija, od budžeta države se plaćaju penzije. Svakako neće biti više onoliko restriktivnih mera i zatvaranja kao što je bilo – objasnila je premijerka. Brnabić je rekla i da se njene kolege koje su zaražene korona virusom osećaju dobro i da među njima nema novih slučajeva oboljevanja.

 - Nisam se upašila, jer ako imate prisustvo korone još od marta, posebno ako se bavite javnim poslom, razgovarate sa velikim brojem ljudi, to je rizik koji nosi ova profesija. Nisam se uplašila, nemam nikakve simptome. Ukoliko se bilo šta desi, reagovaću. Testirala sam se jednom kada sam bila u bliskom kontaktu bila sam negativna, ako bude potrebe ne bežim od toga – rekla je ona.

(Izvor:Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR