Glas Javnosti

BRNABIĆ: Sutra još jedan redovan let Er Srbije iz Tel Aviva za Beograd

Društvo
Autor: Glas javnosti

Brnabič je navela da je sinoćnim vanrednim letom 127 državljana Srbije stiglo u Beograd noćas oko 1 sat i 45 minuta.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da još jedan redovan let srpskog avio-prevoznika Er Srbija kreće iz Tel Aviva za Beograd sutra oko 19 časova.

„Svi treba da budemo ponosni na našeg nacionalnog avio-prevoznika, on i dalje leti, nisu ostavili naše građane na cedilu. Beskrajno sam im zahvalna, oni su naša dika i ponos. Imaju svoje bezbednosne kontrole, bezbednosne mehanizme, niko više ne leti, mi ponosno letimo”, rekla je Brnabićeva za TV Hepi.

Navela je da je sinoćnim vanrednim letom 127 državljana Srbije stiglo u Beograd noćas oko 1 sat i 45 minuta.


„Predsednik i ja smo ispratili taj let, sa čitavim timom Er Srbija. Imali su sat vremena da se ukrcaju u avion, bilo je dva aviona na aerodromu. Napali su nas a da nisu znali da mi radimo na tome. Znali smo da tamo postoji grupa građana koji su otišli na putovanje u Tel Aviv lou kost kompanijama, koje su odmah nakon početka nestabilnosti otkazali letove”, objasnila je Brnabićeva.

Rekla je da je Er Srbija jedna od retkih kompanija koja leti iz Tel Aviva i dodala da naš avio-prevoznik ima sve bezbedonosne kontrole i mehanizme.

„Er Srbija nastavlja redovne letove. Tokom jučerašnjeg dana sve kompanije drugih država su otkazale svoje redovne letove iz bezbednosnih razloga, pa neka se ljudi snalaze. Mogli su da računaju na Er Srbiju. Mi smo država koja brine o svojim građanima”, naglasila je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, kompletne troškove REPATRIJACIONIH letova snosi Vlada Srbije.

„Ovde se podrazumeva da država odmah reaguje i snosi sve troškove. Iz tajkunskih medija su jedva dočekali da nas napadu, nisu ni sačekali da reagujemo. Ponovo su pokušali da iskoriste veoma tešku, tragičnu situaciju za politički napad na Vladu i na predsednika Vučića, bez ikakve sramote”, ocenila je predsednica Vlade.

Komentarišući sukob u Izraelu, Brnabić je navela da je to dubok i kompleksan problem koji traje decenijama.


„Nisam politički analitičar, ne bih da zalazim u visoku politiku. Mi smo do ranih jutarnjih časova analizirali šta treba kao država da uradimo kako bismo nastavili svoj rast i razvoj, ovo donosi nove kompleksnosti čitavom svetu”, rekla je

Brnabićeva.Brnabić je zaključila da Srbija razmatra kako da se postavi u trenutnoj situaciji, kao i da je potrebno naći način kako da se borimo za našu zemlju.


Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR