Glas Javnosti

Brnabić: `Da li je ceo svet prikrivao brojeve? Batut će odgovoriti BIRN-u`

Društvo
Autor: Glas javnosti

Premijerka Ana Brnabić najavila je večeras da će Institut “Batut“ dati zvanični odgovor na tvrdnje BIRN-a da Srbija prikriva broj zaraženih i umrli od kovida-19 i istakla da će na tome insistirati.

Smatra da je pisanje BIRN-a neodgovorno i neozbiljno, tim pre jer, kako je rekla, nije data i druga strana, bar ona, kaže, nije dobila poziv tim povodom.

Komentarišući tu objavu BIRN-a, Brnabić je rekla da se dosta bavila time da pokuša da shvati koji su oni dokument gledali.

Ako, kako je rekla, pogledate brojeve u celom svetu, videćete da to nema baš nikakvog smisla.

"Da li je ceo svet prikrivao brojeve ili sada kada su se svi opustili, počinje da se povećava broj obolelih. To je tendencija i nju takođe prati i Srbija", rekla je Brnabić.

Navela je da je to nešto o čemu “Batut” treba da se izjasni i da će insistirati na tome da daju zvaničnu izjavu.

Kako kaže, da su želeli da nešto prikriju nikada ne bi, ističe, pravili bazu podataka Kovid-19, koja nikada ranije nije postojala u Srbiji ni za jednu bolest ili epidemiju.

"Želeli smo da u svakom trenutku imamo potpuno transparentne podatke i da uvek znamo šta se dešava. Važno je da kažem kakve su to nebuloze o kojima oni pričaju. Pravili smo komplentno transparentan sistem", rekla je premijerka.

Ona je istakla nisu svi ljudi koji su pozitivni na Kovid preminuli od njega.

Dodaje da ne treba tom problemu prilaziti senzacionalistički.

"Mi smo zaista bili prilično konzervativni u tome. Brojali smo i ljude preko 90 godina starosti, iako imaju mnoge probleme, a pozitivni su na kovid, ubrajali u kovid-preminule", rekla je Brnabić.

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR