Glas Javnosti

BRAVO ZA SREM: Inđija najavljuje besplatan vrtić od 1. januara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od 1. januara vrtić za sve mališane u inđijskoj opštini treba da bude besplatan, poručuju nadležni u Inđiji. Prema rečima prvog čoveka opštine Vladimira Gaka, ideja da vrtić bude besplatan postoji dve godine ali do sada nisu postojali uslovi za to.

Sada roditelji plaćaju 20% od cene vrtića, dok lokalna samouprava finansira 80% cene.

- Uradili smo dodatnu analizu, oko 48 miliona dinara je još potrebno da izdvoji opština iz budžeta kako bi vrtić bio potpuno besplatan za svu decu. Mislim da smo nadomak rešenja. verujem da će puno značiti roditeljima. Nakon ove odluke ostaje nam proširenje kapaciteta vrtića kako bi sva deca bila upisana - rekao je Gak i dodao:

-Jako smo blizu toga, mogu da kažem da ćemo iduće nedelje imati konačnu matematiku koliko je sredstava još potrebno odvojiti. Mi smo do sada sufinansirali 80% za cenu boravka dece u vrtićima, a sada ćemo dodati još 20%. Uveren sam da će od 1. januara vrtić biti besplatan, a pre toga odluka će proći skupštinsku proceduru, prenosi portal Ekapija.

Prema rečima Jelene Kresoja direktorke PU Boško Buha roditeljima će puno značiti za kućni budžet stavka vrtića koju su do sada plaćali.

Prošle godine otvoren je potpuno novi vrtić Labud u Inđiji kapaciteta za 250 mališana. Međutim zbog velikih migracija u Inđiju iz svih krajeva Srbije, jedan broj mališana i ove godine se našao na listi čekanja. U planu je druga faza na izgradnji ovog vrtića, kao i proširenje kapaciteta vrtića Neven, kažu u lokalnoj samoupravi u Inđiji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR