Glas Javnosti

Bravo za odluku: Srednjoškolce u ovom gradu će matursko veče koštati nula dinara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grad Loznica biće pokrovitelj ovogodišnje maturske večeri za maturante sve četiti lozničke srednje škole.

Uprava ovog grada donela je odluku da za 840 učenika obezbedi salu, muziku i hranu za proslavu maturske večeri. U svečanoj sali Lagator koja se nalazi u okviru sportskog centra, sve je spremno za buduće maturante i njihovo najlepše veče. Sve ovo njih i roditelje koštaće nula dinara. Za to se pobrinuo njihov grad.

- Na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića, ove godine obogaćujemo čitavu lepezu mera podrške gde će po prvi put u istoriji našeg grada lokalna samouprava biti pokrovitelj, odnosno, snosiće troškove za proslavu maturske večeri za sve učenike naše četiri srednje škole. Dakle, 840 maturanata proslava maturske večeri neće koštati ni jedan jedini dinar, što je podatak na koji smo ponosni i čini mi se da smo jedina ili među retkim lokalnim samoupravama u našoj zemlji koja može da se pohvali ovim gestom - kaže za "Blic" Milan Jugović, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Tu vest sa osmehom su dočekali đaci, ali i porodice koje za maturske večeri dece izdvajaju dosta novca. 

- Ja sam bila jako oduševljena, isto kao i moja i sve ostale porodice. Smatramo da je ovo jako lepa ideja i jako lep gest našeg grada i nadam se da će preći u tradiciju pa će svakoj sledećoj generaciji biti lepo – kaže Nikolina Ćosić, maturantkinja.


Ovoj generaciji sigurno hoće, jer matursko veče ništa ne košta, ali imaju sve što je potrebno.

- Ja sam bila oduševljena kao i roditelji kada su čuli tu vest. Bili su na neki način srećni, jer sada taj novac može da se potroši na primer za prijemni za fakultet i ostale potrebe kao što su šminka, frizura odeća i sve ostalo – kaže Helena Gajis, maturantkinja.

 Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR