Glas Javnosti

BRAVO Todore! Maturant pobedio na svetskom takmičenju iz biologije, a o njegovom velikom uspehu ne govori niko!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Posle današnje internacionalne konferencije mladih naučnika, retko ko je objavio i preneo vest da je maturant Pete Beogradske gimnazije Todor Cvetanović na svetskom takmičenju iz biologije prvi na svetu.

Naime, na upravo završenoj internacionalnoj konferenciji mladih naučnika koja je ove godine održana u Beogradu, naši srednjoškolci su osvojili čak 10 medalja i jednu specijalnu nagradu.

Todor Cvetanović jedan je od onih koji su osvojili zlatnu medalju, a naši sugrađani su za tu vest, umesto preko medija, saznali preko društvenih mreža. 

Sudeći po komentarima, mnogi od njih su veoma razočarani baš zbog toga što u medijima očigledno nije bilo mesta za promovisanje uspeha naših mladih naučnika.

Osim njega, zlatne medalje osvojili su Todor Cvetanović, Marija Pinjić, Katarina Stanković i Ana Mijušković, srebrne medalje Sara Milošević i Aleksandar Vujčić, bronzane Ana Radović, Aleksandra Gazikalović, Uroš Filipović i Veljko Đondović, a specijalnu nagradu Dimitrije Rajčić.

Srednjoškolci iz 30 zemalja takmičili su se s 192 rada u šest kategorija: informatika, inženjering, matematika, fizika, zaštita životne sredine i prirodne nauke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR