Glas Javnosti

BRAVO! Studenti iz Srbije vicešampioni na Evropskom debatnom prvenstvu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Evropskom debatnom prvenstvu u Bugarskoj studenti Djordje Radosavljević i Novak Čelebić osvojili su titulu vice šampiona, dok su se još tri srpska tima plasirala u eliminicaione runde takmičenja.

Takmičenje je održano od 20. do 26. avgusta u Burgasu, okupilo je preko 500 učesnika iz 25 zemalja Evrope, uključujući i predstavnike prestižnijih evropskih univerziteta poput Kembridža i Oksforda.


Format takmičenja predviđa devet rundi u kojima timovi sakupljaju poene na osnovu kojih se plasiraju u eliminacione runde. Mihailo Babić i Lazar Popović su došli do polufinala u kategoriji engleski kao drugi jezik i do osmine finala u otvorenoj kategoriji, Đorđe Mirković i Miloš Prokić su stigli do polufinala kategorije engleski kao drugi jezik, dok su Katarina Lazić i Pavle Antonijević stigli do četvrtfinala kategorije engleski kao drugi jezik.


Predstavnik delegacije iz Srbije Miloš Marjanović bio je član tima glavnih sudija zaduženih za odabir debatnih tema, dok su Marta Vasić, Vasilije Milačić i Ilija Ivanišević bili u timovima sudija za eliminacione runde.

Svetsko debatno prvenstvo 2023. održaće se krajem godine u Vijetnamu.


Debateri iz Srbije već dugi niz godina postižu značajne uspehe na debatnim prvenstvima, a titulu svetskih prvaka za Univerzitet u Beogradu obezbedili su dva puta – 2017. i 2022. godine.

„Otvorena komunikacija“ je neprofitna organizacija koja se od 1997. godine bavi promocijom kulture dijaloga i neformalnom edukacijom studenata i srednjoškolaca sa ciljem razvoja kritičkog mišljenja.


Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR