Glas Javnosti

BRAVO ĐOKOVIĆI: Divna donacija Fondacije Novak Đoković Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Klinici za infektivne bolesti KCS danas je pušten u rad CT aparat, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata, koji je donacija Fondacije "Novak Đoković".

Naš proslavljeni teniser pomogao je srpsko zdravstvo tokom epidemije virusa korone sa milion evra, a nabavka skenera ostvarena je u okviru te donacije.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović kaže da je aparat neophodan Klinici za svakodnevnu rutinsku dijagnostiku, a da u toku epidemije virusa korona predstavlja jedan od ključnih alata za uspešnu dijagnostiku.

"Do sada je dijagnostika kovid bolesnika obavljana tako što smo ih transportovali do CT jedinice na Klinici za neurohirurgiju i vraćali nazad, što je komplikovalo proceduru. Zahvaljujući donaciji od danas svi pacijenti koji imaju potrebe za CT dijagnostikom će biti dijagnostikovani u ovom prostoru", rekao je Stevanović.

On je naglasio da će se dok traje epidemija virusa korona na skeneru raditi dijagnostika za pacijente sa kovidom, a da će se nakon toga uključiti u sistem dijagnostike celog Kliničkog centra Srbije, shodno potrebama.

"Pomoć je došla u pravom trenutku i značajno će pospešiti dijagnostiku naših pacijenata, njihovo lečenje i olakšati rad zaposlenima u našoj kući", naveo je Stevanović.

Trenutno su u Klinici za infektivne bolesti, koja funkcioniše kao kovid bolnica, smeštena 34 pacijenta zaraženo virusom korona.

Noćas je pristiglo još bolesnika, ali se za njih čekaju rezultati testa i potvrda da su pozitivni na virus korona.

Direktorka Fondacije Jelena Đoković zahvalila se zdravstvenim radnicima - lekarima, medicinskim sestrama koji su se ujedinili u borbi sa virusom korona u uspeli da spreče ono što se desilo u pojedinim evropskim zemljama poput Španije.

"Mi imamo dobre ljude i kada je najteže mi se najviše ujedinimo i najbolje rezultate prikažemo", rekla je Jelena Đoković.

Kada je krenula epidemija virusa korona Fondacija "Novak Đoković" stupila je u kontakt sa predstavnicima zdravstvenog sistema Srbije u želji da nabave opremu koja je najpotrebnija.

"Skener je bio neophodan za dobru dijagnostiku u Infektivnoj klinici. Međutim, mašina kao mašina ne znači ništa bez ljudi koji su dobro rade i predani su poslu", naglasila je ona.

Fondaciji "Novak Đoković" zahvalio se i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, što su se setili građana i zdravstvenog sistema Srbije.

"Infektivna sa ovom donacijom ima sve što je neophodno da se uradi celokupna dijagnostika da pacijenti i osoblje sa klinike ne izlaze. To je veoma važno kada imate infekciju koja se prenosi kapljično", rekao je on.

(Izvor: Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR