Glas Javnosti

БРАНКО КОВАЧЕВИЋ: Не знам зашто се Мали представља као доктор, када то није, нити ће то бити док га Универзитет не промовише

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 29.05.2018.

Председник Савета Универзитета у Београду Бранко Ковачевић изјавио је да нема сазнања да ће Универзитет формирати комисију за преиспитивање доктората будућег министра финансија Синише Малог.

По садашњим прописима такву комисију не може да формира Универзитет већ само факултет на којем је докторат одбрањен, рекао је Ковачевић за "Данас" од уторка, коментаришући најаву премијерке Ане Брнабић да ће Универзитет трећи пут образовати комисију која ће контролисати докторат.

Ковачевић је подсетио да је Факултет организационих наука на којем је Мали одбранио докторску дисертацију, претходно формирао административну, а не стручну комисију, те да је након захтева Сената да се оформи стручна комисија тај посао застао пошто је било потешкоћа приликом именовања чланова.

Он је рекао да му није познато да ли је комисија на крају формирана.

"Не знам зашто се господин Мали представља као доктор кад му докторска диплома није додељена. Он није промовисан на Универзитету у Београду у доктора наука и неће ни бити док се цео случај не разреши. Док вас не промовишу на Универзитету ви нисте доктор наука већ само кандидат за то", казао је Ковачевић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR