Glas Javnosti

BORILI SE DA NE NASTANE VELIKA ŠTETA: Voda se ulila u podrum KBC Zemun, vatrogasci sprečili oštećenje kotlarnice

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog obilnih kiša koje su pogodile Beograd, došlo je do začepljenja kanalizacionih odvoda, pa se voda ulila u podrumski prostor Kliničko-bolničkog centra Zemun.

Zahvaljujući brzoj intervenciji Sektora za vanredne situacije koji su došli sa pumpama da saniraju situaciju, sprečen je prolazak vode do kotlarnice, a time i nastanak velike štete.

- Začepili su se kanalizacioni odvodi. Zemunske podzemne vode su dosta visoke u odnosu na Dunav. Štab za vanredne situacije je odmah reagovao, poslali su svoje ekipe, kao i "Vodovod i kanalizacija", i sve je to u vrlo kratkom roku sanirano. Veoma smo zahvalni na pomoći, po tome se vidi kako sve funkcioniše. To su stvari koje su nepredvidive i jako je bitno da su ti ljudi bili spremni da tako brzo reaguju - rekao je direktor ove bolničke ustanove prof. dr Dragoš Stojanović za Telegraf.rs

Stojanović je rekao da je vrlo zahvalan ekipi koja je brzo došla i ostala do sva sata posle ponoći dok situacija nije u potpunosti rešena. 

- Zaista sve pohvale za Sektor za vanredne situacije. Oni su se zaista noćas angažovali, doneli su i pumpe i toliko su nam pomogli, našoj tehničkoj službi, i obustavili pretnju da se te podzemne vode izliju prema kotlarnici. Na sreću do toga nije došlo. To su duboki podrumski prostori koji su ispod kotlarnice, i na svu sreću da je sve tako  urađeno - kaže prof. dr Stojanović.

Važno je napomenuti da pacijenti bolnice nisu nijednog momenta bili ugroženi i da je nakon saniranja štet, ustanova nastavila normalno sa radom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR